Tokyo, here I come!

Het leek nog niet zo lang geleden toen ik aankondigde op mijn blog dat mijn tweede marathon op de planning stond: de Tokio marathon. Ondertussen zit ik op dit moment op het vliegtuig richting Japan. Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat ik het nòg spannender vind dat de New York marathon. Maar laat ik nu niet op de zaken vooruit lopen, maar net even terugblikken. Hoe verliepen de afgelopen trainingsmaanden?

Toen ik Tokio als tweede marathon koos, wist ik al dat ik niet bijzonder veel tijd had. Vier maanden geleden liep ik namelijk pas mijn eerste marathon. Daarom was ik er ook op voorbereid om na New York geen rustpauze te nemen, maar om terug vier tot vijf keer per week de loopschoenen aan te trekken, met bijhorende lange duurlopen.

Ondanks het feit dat er twee tromboses roet in het eten probeerde te strooien, kon ik toch begin december eindelijk van start met mijn nieuwe schema. Een schema waarbij het me onmiddellijk opviel dat het veel zwaarder was dan mijn schema voor New York. Ik begon dan ook vol goede moed, maar merkte ook al vrij snel dat trainen voor een voorjaarsmarathon ook wil zeggen: trainen in de winter. Lopen in de kou en de regen, het werkt niet bepaald motiverend. Lemme tell you, die ene 30 km duurloop die ik op een vrijdagavond na het werk liep, was mentaal een grote berg om me over te zetten.

But I did it. Ik ben er (weer eens) in geslaagd om mijn schema perfect af te werken. En dat schema… Dat werkt. Plots loop ik intervals van 04:40 min/km en werk ik tempotrainingen af aan 05:30 min/km. Maar waar ik nooit had van kunnen dromen? De lange duurlopen die ik nu veel sneller kan lopen. Een 30 km-duurloop werk ik af aan +- 05:50 min/km. Ook het feit dat ik nu veel langere duurlopen in de voeten heb, schept enorm veel zelfvertrouwen voor Tokio. Want die trainingen zijn niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook mentaal. Bovendien leerde ik ook experimenteren met energy gels, en heb ik het gevoel dat ik nu écht, écht volledig voorbereid en klaar aan de startlijn ga verschijnen.

En wat mijn plannen zijn aan de startlijn… Dat ontdek je snel. Stay tuned! 😉

2 gedachten over “Tokyo, here I come!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s