Tokio Race Plan: this is how we do it

Nog twee dagen tot de marathon. Tijd om het plan van aanpak neer te pennen!

Ondertussen weet ik al min of meer hoe het eraan toegaat bij een marathon. Ik ben enorm blij om deze keer beter getraind aan de start te verschijnen. Maar m’n coach en ik knoopten het goed in m’n oren: rustig starten en met een negatieve split eindigen. En hoewel mijn coach ervan overtuigd is dat 03u50 haalbaar is, loop ik toch niet te hard van stapel. Ook al liep ik mijn duurlopen aan tempo’s tussen 05:30 en 05:50, een marathon is natuurlijk altijd nog een stukje verder.

De eerste zes kilometer van het parcours lopen bergafwaarts. Driewerf hoera, maar ik mag hier niet helemaal uit de bol gaan. Rustig starten en mezelf niet laten opjagen moet het mantra zijn. Ook het bochtige parcours kan een ‘val’ zijn, want je kruist enorm vaak met andere (en dus snellere) lopers. Ik hoop de eerste 30 kilometer aan een pace van 05:30 min/km te lopen. Wanneer de laatste 7 rechte kilometer in zicht zijn, is het tijd om een tandje bij te steken en kan ik hopelijk nog versnellen.

Ik weet ook dat ik rustig de tijd moet nemen om te drinken (water dan, want de Japanse sportdrank betrouw ik voor geen haar!) en op tijd m’n gelletjes te nemen. Ik plan om de 10 kilometer een gelletje, aangevuld met de good old gelsnoepjes. Mijn ontbijt gaat bestaan uit plain old wit brood, dus hopelijk kom ik de man met de hamer zo onderweg niet tegen.

Ik start om 10 na 9 ’s ochtends, en volgens de voorspellingen zal het ideaal loopweer zijn tussen 2 en 8 graden.

Maar nu… Het belangrijkste. Want uiteraard willen jullie hier een verwachte eindtijd zien staan. 😉

Laat ik het erop houden dat ik méér dan tevreden zal zijn met een tijd net onder de vier uur. En hoewel de medaille van New York me aan de finish absoluut niet kon ‘beroeren’ zal ik toch waarschijnlijk wel een traantje laten aan de finishlijn. Want ik weet nu pas hoe f*cking hard ik het wil. Maar daarover morgen meer. 😉

Dus for now wil ik ook JULLIE graag ENORM hard bedanken. Jullie steun is ongelofelijk en ik weet dat jullie allemaal met jullie vingers en tenen gekruist zitten. Ik weet dat ik het kan, dat ik het verdien en dat ik trots op mezelf mag zijn. Ongeacht het resultaat. Dit wordt geen New Yorkse teleurstelling. En hoewel ik er nog niet echt de tijd voor heb genomen om jullie één voor één te bedanken, wil ik dit nu graag doen.

Dus here we go… Dankjewel coach Bart, op me op zo’n korte tijd in zo’n topvorm te krijgen. Het is al ruim twee jaar geleden dat ik me nog zo fit voelde, en toen trainde ik nog ‘maar” voor een 10 Miles. Dat ik zelfverzekerd aan de startlijn sta, heb ik in de eerste plaats aan jou te danken. Dankjewel Jennifer om ontelbare trainingen samen met te lopen. Met jou is het meer dan twee keer zo leuk. You rock. Dankjewel Tom om mijn eeuwige cheerleader te zijn tijdens onze ontelbare koffie’s. Je pushte me tijdens de halve marathon in Eindhoven om het beste van mezelf te geven, en dat doe je nu nog steeds. Dankjewel #teamannemerelrunsnyc2017 voor al jullie motiverende woorden, jullie blijven een topteam. Dankjewel collega’s, om elk hysterisch minidrama en m’n geklaag en gezaag over lopen te aanhoren.  Dankjewel mama, papa en Sarah, voor jullie geduld want de afgelopen weken waren uitdagend en was ik niet altijd de perfecte dochter en zus. En dankjewel aan jullie, al m’n volgers en lezers voor alle lieve steunberichten, elk klein berichtje zorgt net voor die extra motivatie. Ik lees en beantwoord ze allemaal, en het doet meer met me dan jullie kunnen denken.

Wanneer de marathon écht begint en ik het zwaar krijg, loop ik met jullie één voor één in m’n gedachten. Ik beloof plechtig dat ik écht, écht m’n best ga doen. Voor mezelf. En voor jullie. This one is also for you guys.

Een gedachte over “Tokio Race Plan: this is how we do it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s