9 dingen waarvan het oké is om ze op race day te doen

Of het nu je eerste, je tiende of je vijftigste loopwedstrijd is… Waarschijnlijk ben je nog steeds nerveus op race day. Honderdduizend vragen en dingen schieten door je gedachten. Maar adem diep in en relax. Het is OKE om sommige dingen te doen, ook al zijn ze niet bepaald de beste beslissingen. Dit zijn namelijk 9 dingen waarvan het oké is om ze op race day te doen.

  1. Het is oké om te huilen aan de finishlijn. En op meerdere punten tijdens het parcours.
  2. Het is oké om veel te veel geld uit te geven aan je race foto’s.
  3. Het is oké om make-up te dragen en te veel tijd aan je haar te spenderen. Want: selfies. En punt 2.
  4. Het is oké om in de race opwinding in te gaan en te snel te starten. Je zal er later spijt van krijgen, maar je zal het (waarschijnlijk) wel overleven.
  5. Het is oké om te wandelen. Of het nu bij een bevoorradingpost is, of bij een heuvel. Denk eraan dat wandelen nog steeds beter is dan niet eens proberen.
  6. Het is oké om lopen te vervloeken, en jezelf af te vragen waarom je jezelf dit in godsnaam aandoet. Maar ik kan je garanderen, de post race ochtend ben je waarschijnlijk al aan het denken over je volgende loopwedstrijd.
  7. Het is oké om competitief te zijn en die ene loper voor je persé nog te willen inhalen. Je zal er een mentale boost van krijgen.
  8. Het is oké om de race te lopen met je post race maaltijd in gedachten. Bij het vooruitzicht op een lekkere hamburger lijk je altijd beter te lopen, toch?
  9. Het is oké om teleurgesteld zijn over je loopwedstrijd. Ook ik was heel teleurgesteld na de New York marathon, en had duidelijk de post race roze wolk van #teamannemerelrunsNYC2017 gemist. Maar hey, er is altijd een andere race.

Weet jij nog dingen waarvan het oké is om ze op race day te doen? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s