9 onverwachte manieren waarop marathontraining je leven veranderd

Wanneer je met een marathontraining begint, kan je ergens wel verwachten dat dit je dagdagelijkse leven beïnvloedt. Maar marathontraining kan je leven zelfs veranderen. Dit zijn de 9 onverwachte manieren waarop dat gebeurt.

  1. Je wordt een alleseter. Tijdens je marathontraining maak je kennis met rungry: het hongergevoel dat maar niet lijkt te stoppen na een lange duurloop. Alles wat eetbaar is, overleeft het geen vijf minuten.
  2. Je bent abnormaal veel bezig met vloeistof. Wanneer je je literfles water vergeet, wordt je ongerust en op een warme dag snak je naar een blikje sportdrank ipv frisdrank. Om nog maar te zwijgen over de chocolademelk-cravings na een frisse, lange duurloop.
  3. Je begint een speciaal looptaaltje te spreken. Plots maken woorden zoals extensieve duurloop, fartlek en pronatie deel uit van je vaste vocabulaire.
  4. Je outfit wordt voorspelbaar. Geef toe: twee (werk/loop) outfits per dag kiezen is vermoeiend. Daarom besluit je maar mee te doen met de athleisuretrend en verschijn je sportief op het werk.
  5. Je hebt een permanent luipaardmotief. De lijnen van je shortje, de achterkant van je tanktop… Lopers krijgen te maken met de meest vreselijke tanlines ever. En zelfs in de winter lijken ze niet volledig weg te gaan.
  6. Je slaapt als een pasgeboren baby. Hoe verder in je training, hoe vermoeider je zal worden. Je lijkt dan ook meer slaap nodig te hebben dan de gemiddelde baby en wordt een expert-dutjesmaker.
  7. Je ontwikkelt twee nieuwe talenten: wandelend rekenmachine en levensechte GPS. In het begin van je training heb je soms nog moeite, maar naarmate je training vordert, leer je zoals een gevorderde splits te berekenen en routes te maken. Naast je spieren train je dus ook je linkerhersenhelft.
  8. Je wordt een time management expert. Je time management stond nog nooit zo op punt zoals nu. Een snelle run bij zonsopgang? Een korte run in je middagpauze proppen? Geen probleem voor jou!
  9. Je transformeert in Wonder Woman. Een marathontraining loopt zelden van een leien dakje. Een blessure kan altijd om de hoek lopen, en ook pijntjes zoals schuurwonden, spierpijn en bleinen zijn nooit veraf. Maar jij bent inmiddels in Wonder Woman veranderd en loopt vrolijk door. 😉

Ken jij nog een onverwachte manier waarop marathontraining je leven veranderd? Let me know! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s