Van plan A naar een zot plan B

Nu de marathon van Berlijn zoooo dicht voor de deur staat (*slik*), wordt het een beetje tijd om het euhm.. Zotte plan dat het geworden is, uit de doeken te doen. Mijn marathon naar Berlijn lag namelijk al héél lang vast, maar een aantal maanden geleden kreeg ik de kans om dit plan nog een niveautje hoger te tillen.

Zoals jullie eerder al konden lezen, ben ik een trotse ambassadeur van de NN Running Club. Dankzij hen kon ik ook een speciaal loopdoel vastleggen. En het gaat er eentje zijn dat ik waarschijnlijk geen twee keer ga doen. 😉 Zo ga ik samen met de NN Running Club op 28 oktober aan de start staan van de Brussel Marathon. Zes weken na Berlijn. That’s right. Cray-cray.

Is het een aanrader om twee marathons te lopen op zes weken tijd? Waarschijnlijk niet. Maar ik ben benieuwd? Héél benieuwd hoe het gaat zijn om mijn lichaam tot het uiterste te pushen. Maar dan wel verantwoord natuurlijk. Zo is prioriteit nummer één om zo ongeschonden mogelijk uit Berlijn te komen. De komende twee weekends daarna staan er twee kleine wedstrijden op de planning, namelijk de Leuven Nature Trail en Dwars door Mechelen. Maar die twee weken staan vooral in het teken van herstellen, herstellen en nog eens herstellen. Wie mij graag wil komen bedienen, wees welkom. 😉 Op week 3 plan ik, als mijn lichaam het toelaat, een 35 km duurloop in, daarna begin ik opnieuw aan een taperperiode.

Het fysieke deel krijg ik wel goed onder de knie waarschijnlijk, maar ik ben heel benieuwd of ik dit mentaal ook ga aankunnen. 42 km lopen klinkt zo al gestoord, laat staan dat je jezelf op twee weken tijd over die afstand moet verder slepen/motiveren. Het parcours van Brussel is ook niet bepaald een cadeau met tamelijk wat stijgen en dalen. Hoe sadistisch het ook mag klinken, ik krijg ernaar uit. 😉

Ga jij ook de marathon van Brussel lopen? Let me know!

Kleine sidenote: ik wil hiermee zeker geen mensen motiveren om ook op zo’n korte periode meerdere marathons te lopen. Het is ondertussen niet mijn eerste marathon, en ook dankzij mijn opleiding als initiator running heb ik voldoende inzicht om te weten wat wel en wat niet kan. Dit klinkt nu heel ‘vingertjes-wijzend’, maar gebruik vooral je gezond verstand. 😉

Fotocredit: Wildflower Photography

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s