Alweer een brief aan mezelf, voor de marathon

Lieve jij,

Binnen twee dagen is het weer zo ver en sta je opnieuw aan de start van een marathon. Je derde marathon ondertussen. You know the drill by know. Maar hoewel de marathon van Berlijn jouw topmarathon zou moeten worden, heb je toch een bijzonder moeilijke trainingsperiode achter de rug.

Ondanks alles ben je er toch klaar voor. Je bent misschien niet op dat topniveau dat je in gedachten had, maar die finish haal je sowieso wel. En vergeet niet dat je nog maar recent blessurevrij bent. Luister naar je lichaam. En vooral: laat de tijd los. In New York en Tokio jaagde je steeds naar een mooie tijd. En dat lukte, want in Tokio verbeterde je maar even je PR met 42 minuten.

Hoe zou het voelen als je eens echt kan genieten onderweg? Als je niet onderweg wel honderden keren denkt om op te geven. Om eens de volledige marathonervaring in je op te nemen? Ook al wil dat zeggen dat je geen topsnelheid zal lopen, dat is nu sowieso niet het plan. Maar waar je er in Tokio tamelijk ‘alleen’ voor stond, ben je nu terug omringd door (een deel van) #teamannemerelrunsNYC2017 en je beste vriendin die je zo gek kreeg om ook op marathonwagon te springen.

Het is sowieso niet fijn om toe te geven dat je je initiële eindtijd van 3u30 niet te halen. Maar het is nu eenmaal zo dat Berlijn niet ‘jouw marathon’ zal worden. Je zal zeker en vast shinen op je volgende voorjaarsmarathon. Wil het zeggen dat je, omdat je tijdens je trainingen niet het beste van jezelf kon geven, je dat nu ook niet kan? Nee. Zondag ga je je 110% smijten. Dat voel ik.

Vergeet niet dat een marathon zoveel meer is dan alleen die 42.195 kilometer. Het zijn de lange maanden die je trainde. Deze laatste kilometers zijn de catwalk. Voor nu: geniet.

xoxo

Marianne

Fotocredit: Wildflower Photography

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s