London, just do it!

Drie keer raden waar ik marathon nummer vijf ga lopen? Londen! 28 april 2019 will be D-day. Ik wist al sinds juni dat dit mijn vijfde marathon zou worden, dus het was nog ééééééven wachten tot ik het hier officieel kon aankondigen. Gisteren heb ik namelijk een nieuwe lactaattest laten uitvoeren, zodat ik jullie ook onmiddellijk meer kon vertellen over het doel, en hoe de komende trainingsmaanden er gaan uitzien voor mij.

Na mijn schema van Energy Lab voor de marathon van Berlijn, besloot ik om terug te keren naar mijn coach, Bart Raes. Zijn schema’s liggen me persoonlijk toch net iets beter. Bovendien zal ik nu ook wekelijks opgevolgd worden. Mijn lactaattest wees uit dat mijn omslagpunt tussen de 12,5 en 13 km/u ligt. Dit wil natuurlijk bijlange na niet zeggen dat ik aan dat tempo een marathon kan volhouden, dit tempo kan ik – onder normale omstandigheden – één uur volhouden. Dan komt zowat overeen met het PR dat ik eind september tijdens Dwars Door Mechelen liep (10 KM – 48:49).

Omdat ik nu best wel wat tijd heb tot april, ga ik, zodra ik mijn persoonlijk schema ontvang, zes weken aan snelheid trainen, om zo dat omslagpunt nog wat verhogen. Dit wil zeggen: veel intervaltrainingen en tempotrainingen, zodat ik sneller ga kunnen lopen. Na deze zes weken schakelen we dan over op standaard marathontraining om zo mijn basis te verbreden, dat wil ervoor zeggen: ervoor zorgen dat ik bepaalde tempo’s langer ga kunnen volhouden. Dit is uiteraard essentieel voor een marathon. Het is nu nog te vroeg om een specifieke eindtijd te vernoemen, dat kan ik jullie pas de weken voor de marathon vertellen. Maar als alles goed verloopt (hout vasthouden!) wil dat zeggen dat ik in Londen zeker op een comfortabele manier onder de vier uur ga moeten kunnen duiken. Eindelijk!

Kortom: ik kijk er enorm naar uit om opnieuw te beginnen trainen. Uiteraard neem ik jullie ook deze keer weer mee op mijn road tot he London Marathon.

Talk to you soon!

Marianne

Marianne_Versie2 (42 van 111).jpg

Fotocredit: Wildflowerphtgrphy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s