Nike Vaporfly Flyknit, lopen op wolkjes

De Nike Vaporfly is de meest gehypte loopschoen van Nike. Ook de meest dure. En hoe kan het ook? Deze schoen kreeg zelfs een eigen marketingstunt, Breaking Two. Het model dat toen werd gelanceerd was, ondanks het prijskaartje van €250, onmiddellijk overal hopeloos uitverkocht. In oktober lanceerde Nike zijn waardige opvolger: de Nike Vaporfly Flyknit. Ik was in eerste instantie helemaal niet van plan om deze schoen aan te kopen, maar Nike heeft me slim bespeeld tijden het marathonweekend in Berlijn. 😉 Toen was de Vaporfly namelijk exclusief te koop, en toen ik hem even had getest in de Nike store, was ik om. Deze wonderschoen moest en zou ik hebben. Bij deze kunnen jullie nu mijn review lezen. 😉

Eerst en vooral: wat maakt deze schoen zo bijzonder? De Nike Vaporfly werd in eerste instantie gepromoot als de Vaporfly 4%. Deze schoen zou er namelijk voor zorgen dat je 4% sneller loopt, dankzij een slimme energieteruggave. De Vaporfly bevat namelijk een speciale carbonplaat, waardoor je echt een soort van trampoline-gevoel krijgt. Echt. Waar. Door het gebruik van lichte materialen zoals de ZoomX-foam waarin de carbonplaat verwerkt is, weegt deze schoen ook maar 217 gram. Dat is echt wonderbaarlijk.

De nieuwe versie, de Vaporfly Flyknit, kreeg als grootste update het bovenwerk van Flyknit. Voor mensen met smalle voorvoeten zoals mij is dit een godsgeschenk. De schoen sluit dus mooi aan, net zoals een sok eigenlijk. Ik kan me wel inbeelden dat mensen met brede voorvoeten hier minder fan van zullen zijn.

Om de proef op de som te nemen, droeg ik de Nike Vaporfly tijdens Dwars Door Mechelen. En daar werd ik zeker niet teleurgesteld, want ik liep zo maar even een dik PR van 48:49 op de 10KM. Of dat nu volledig te wijten valt aan de Vaporfly durf ik in twijfel te trekken, maar toch. 😉 Ik liep 10KM lang op (rode) wolkjes. De felle kleur zou ik misschien in eerste instantie niet gekozen hebben, maar het is best wel opvallend. Dat geeft het ook wel dat speciale race-gevoel vind ik ergens. 🙂

Het enige nadeel voor mij? Deze schoen is, ondanks de hoge prijs (ook een beetje een nadeel 😉 ), niet het meest duurzame model van Nike. Alleen de voorzool is sterk verstevigd, mede door de plaat. De Vaporfly werd ook speciaal ontworpen voor een voorvoetlanding. Wanneer je een hiellanding gebruikt, zal de achterkant van de schoen snel beginnen slijten. Ik merkte het ook onmiddellijk op, maar heb de achterkant al laten verstevigen bij Runnerslab. Zo kan ik nog kilometers doorvliegen. 😉

xoxo

Marianne

Heb jij de Vaporfly (Flyknit) kunnen bemachtigen? Wat vind jij ervan? Let me know!

Marianne_Versie2 (3 van 111)

Fotocredits: Wildflowerphtgrphy

2 gedachten over “Nike Vaporfly Flyknit, lopen op wolkjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s