My road to the London Marathon 1

Ik bracht jullie eerder al op de hoogte dat mijn trainingsschema voor de London Marathon officieel begonnen is. Ondertussen zit de eerste vierweekse cyclus er al op. Hoe heb ik het ervan af gebracht? En wat staat er de komende vier weken op de planning? Je leest het hier!

Na een tijdje schemaloos rondgehobbeld te hebben, werd het weer hoog tijd om een strak schema te volgen. De eerste vier weken waren gebaseerd op het testen van mijn uithoudingsvermogen. Nadat ik terug besloot om met Smart Sport samen te werken, wou coach Bart graag kijken hoe het nu net mijn loopuithouding gesteld staat. Deze weken bestonden voornamelijk uit rustige duurtrainingen van 12 tot 21 kilometer, aangevuld met twee stevige intervaltrainingen per week.

De intervaltrainingen bestonden telkens uit één training met hoge intervallen en korte afstanden en één training met lage intervallen en lange afstanden. De moeilijkste trainingen kwamen pas in de laatste twee weken aan bod, aangezien deze steeds werden opgebouwd. Zo eindigde ik met 20 X 200M en 7 X 1000M. Ik zou liegen als ik zeg dat ik elke training aan het exacte tempo heb kunnen lopen, maar ook uit deze trainingen leren we bij. Hoewel ik vaak vloek tijdens deze trainingen en op adem moet komen, besefte ik de afgelopen weken toch wel hoe hard ik de trainingen op de atletiekbaan gemist heb.

Sinds mijn vertrek bij Sporta (en dus ook het afscheid van de atletiekbaan die ik daar steeds tot mijn beschikking had), liep ik namelijk amper nog stevige intervallen op mijn geliefde rode 400M-rondjes. Uiteraard kan ik wel terecht op de atletiekbaan in mijn dorp, maar het is vaak goochelen om de agenda van de baan met mijn werkagenda te combineren.

De duurlopen bracht ik steeds tot een goed einde, hoewel het ook weer wennen was om in bepaalde zones te lopen. Lees: je wil sneller, maar ‘mag’ niet en je voelt je vooral transformeren in een slak wanneer je in je laagste zone moet trainen. Ergens vond ik het wel spannend om weer een afstand boven de 20KM aan te tikken, gezien het lange-duurloop-drama tijdens de zomermaanden.  Gelukkig zorgde een perfect loopweer en een nieuwe route langs het water voor een mooie training.

Ook de persoonlijke, wekelijkse opvolging en coaching bevalt me zeer goed. Het is fijn om zowel complimentjes en aanmoedigen te krijgen wanneer je een training goed ten einde hebt kunnen brengen, maar ook de opbouwende feedback en tips voor wanneer het minder gaat, kan ik nog des te meer gebruiken. Het is fijn om te weten dat ik me niet ‘gefaald’ moet voelen als een training niet goed gelukt is. Dan worden de tempo’s gewoon aangepast zodat ik de volgende keer wel probleemloos de nodige snelheden kan lopen.

Wat staat er de komende weken nu op de planning? Deze vier weken (stiekem ben ik nét al klaar met de eerste week van de tweede cyclus) gaan we het uithoudingsvermogen dat ik heb, verder uitbreiden. Ik krijg nog steeds vier trainingen per week, waarvan twee duurlopen, een intervaltraining en een aanvullende andere snelheidstraining. Dit kan bv. een training zijn met lange tempoblokken of een piramideloop. Ik ben benieuwd om te zien waar ik na vier weken weer ga staan.

Keep you posted!

XOXO

Marianne

Meer weten over Smart Sport? Dat kan hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s