Blessurevrij Lopen, van boek naar clinic

Ik schreef eerder al een review over Blessurevrij Lopen, het nieuwe boek van John Rooms. Het doel? Elke atleet blessurevrij laten lopen door enerzijds blessurepreventie en anderszijds blessurebehandeling. Uiteraard is alleen het boek lezen niet voldoende om verzekerderd te zijn van een blessurevrije loopcarrière, de methode, oefeningen en tips&tricks van John moeten uiteraard ook in de praktijk omgezet worden. Zo kreeg ik de kans om op 30 december deel te nemen aan de eerste loopclinic blessurevrij lopen.

Zo stond ik op een zondagochtend klaar in een sporthal in Knokke, gewapend met een rekker, keukenhanddoek en tennisbal. En in sportoutfit natuurlijk. Meer heb je namelijk niet nodig voor de clinic Blessurevrij lopen. Sportschoenen hadden we daarentegen dan weer niet nodig, aangezien alles blootsvoets gedaan wordt. De clinic start op dezelfde manier als John’s boek: het weerleggen van een aantal misverstanden in de loopwereld. Daarna gaan we aan de slag met de rekker, keukenhanddoek en tennisbal om onze teen- en voetspieren aan het werk te zetten. Daarna volgen een aantal oefeningen omtrent de stabiliteit. Ook krijgen we tips mee om deze oefeningen op lange termijn in ons dagelijks leven en in onze trainingen te verwerken.

Het tweede deel van de clinic worden we aan het werk gezet door een aantal rondjes in de zaal te lopen. Al snel merken we dat iedereen een verschillende looptechniek heeft. Door steeds een aantal kleine aanpassingen aan onze manier van lopen toe te voegen, passen we onze loopstijl aan naar een meer natuurlijke manier van lopen. We ‘duwen’ ons borstbeen naar voor ipv achteruit te zitten tijdens het lopen, zorgen voor een betere cadans door het beter zwaaien met ons achterbeen… Kortom: ook ik heb zeker wat werk aan de winkel omtrent mijn loophouding. Wanneer ik tijdens trainingen later de tips van John toepas, merk ik een echt verschil in snelheid. Natuurlijk is het best vermoeiend om plots je loopstijl om te gooien, dit doe je dus best geleidelijk aan, geeft John ons mee.

Ten slotte ronden we de clinic af met nog een vragenrondje waar bv. advies rond gevraagd rond cooling down, en hoe je nu net blessurevrij kan trainen voor een marathon. Kort samengevat: de clinic is zeker een goede aanrader voor iedereen die zijn looptechniek onder de loep wil nemen.

John probeert in 2019 op regelmatige basis een aantal clinics te geven, zowel in Knokke als in Antwerpen, zowel voor de basis- als de gevorderde Blessurevrije loper. Interesse? Hou dan zeker de Facebookpagina van de Footrooms Running Academy in de gaten.

Ik wens jullie een bijzonder blessurevrij loopjaar.

xoxo

Marianne

Fotocredit: Wildflowerphtgrphy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s